Mikäli ensi yö on selkeä, voi pimeällä elokuisella taivaalla nähdä poikkeuksellisen runsaasti tähdenlentoja. On perseidien aika. Valtaosa tähdenlennoista osuu juuri tälle viikolle, mutta harvakseltaan niitä voi näkyä vielä noin kymmenen päivän ajan. Siispä katse taivaalle! Tähdenlentoparven sijainti on W-kirjaimen muotoisen Kassiopeian ja Perseuksen tähtikuvioiden välissä.
Avaruudessa lentävät kappaleet osuvat joskus Maapalloon valtavalla nopeudella. Pieni kivensirukin aiheuttaa ilmakehän kaasuihin törmätessään niin suuren kitkan, että kaasut leimahtavat liekkeihin. Pieni kivenkappale tuhoutuu palamisreaktiossa jo korkealla ilmakehässä, vain suurimmat meteorit päätyvät maanpintaan asti.
Satunnaisia tähdenlentoja voi nähdä jokaisena kirkkaana yönä. Tyypillinen, korkeintaan muutaman millin kokoisen sirun aiheuttama tähdenlento on hyvin nopea valoilmiö ja kestää vain sekunnin kymmenysosia. Jos kappaleen halkaisija on useita senttimetrejä, on tähdenlentokin huomattavasti kirkkaampi ja kestää kauemmin.
Välillä tähdenlentoja voi nähdä erityisen runsaasti. Tällaisia ryhmittymiä kutsutaan meteoriparviksi, ja ne näyttävät tulevan samasta pisteestä. Meteoriparvet synnyttävä pöly on peräisin aurinkokunnassa vierailleen komeetan murusista. Tunnetuimpia meteoriittiparvia ovat perseidien lisäksi epäsäännöllisesti marraskuussa näkyvät leonidit.